top of page

תערוכות וירטואליות

במהלך הקורונה יצרנו מספר תערוכות וירטואליות על מנת לאפשר לקהל הרחב להמשיך ליהנות מאוסף המוזיאון גם מהבית. 

שלוש התערוכות הראשונות עסקו בחגי ישראל ואילו האחרונה עסקה ביצירותיו של עמנואלה לוצאטי, לרגל מאה שנים להולדתו. 

עם פתיחתו מחדש של המוזיאון, החלטנו להשאיר את התערוכות באתר המוזיאון.

שיטוט וירטואלי נעים!

דוד לֶלֶה

לכבוד מאה שנים להולדתו של לוצאטי, מוזיאון יהדות איטליה גאה להציג בפניכם את "דוד ללה" כפי שדמותו מצטיירת דרך המכתבים, הברכות, האיורים והעבודות שיצר והעניק לחברים וקרובי משפחה. היצירות המוצגות בתערוכה משקפות את הקשרים האישיים של עמנואלה לוצאטי, בן ואח אוהב, תלמיד ומורה וכמובן גם דוד, וחושפים את האדם שמאחורי השם "לוצאטי".

אוצר: דניאל ניב | צילום: דנה בר און | עיצוב גרפי: איילת גוטמן

DSC_8301.jpg

אחד מי יודע?

התערוכה "אחד מי יודע" מציגה לפניכם פריטים הקשורים לכל אחד משלושה-עשר בתי הפיוט. לעיתים הקשר בין הפריטים לשיר ברור ואף מתבקש, ולעיתים הוא דורש מעט גמישות מחשבה ויצירתיות. על כל פנים, התערוכה "אחד מי יודע" מציגה מגוון רחב ומעניין של פריטים מאוסף מוזיאון יהדות איטליה על-שם ש. א. נכון, כמה מהם מוצגים כאן זו הפעם הראשונה.

אוצר: דניאל ניב | ע. אוצר ועיצוב גרפי: שיפי רטהאוס | צילום: רינת שרעבי | סייעו בהכנת התערוכה: רעות די וורולי, רתם גרשוני וליאורה וייס

DSC02759.JPG

תכלת, חור וארגמן

דורות של ילדים בישראל ובגולה התחפשו למלכת אסתר, למרדכי היהודי, לדמויות מהמקרא ולדמויות פופולריות אחרות, ואלו השתנו עם השנים בהתאם לרוח התקופה. כולנו היינו כלה וחייל גיבור, בת פרעה ומלאך או מלאכית. נדמה שהיום התחפושות הישנות נזנחו לטובת תחפושות יותר מרגשות, ולכן החלטנו במוזיאון יהדות איטליה ע"ש ש. א. נכון בירושלים לנער מעט את האבק מעל כמה מהתחפושות המסורתיות באמצעות מבחר חפצים מבין המיוחדים והמסקרנים ביותר באוסף המוזיאון.

איך נראה חייל במלחמת העולם הראשונה? מה לבשה כלה לפני מאה שנים? ומה עם מאתיים שנים לפני כן? איך תיארו במאה ה-17 את מצרים והפרעונים, ולמי דומה אהרון הכהן בהגדות מודפסות מהמאה ה-18?

אוצר: דניאל ניב | ע. אוצר ועיצוב גרפי: שיפי רטהאוס | סייעה בהכנה: ליאורה וייס

ON 0772 DETAIL_2.jpg

מאורות קטנים

שמונה החנוכיות (או מנורות החנוכה) שמוצגות בתערוכה הווירטואלית "מאורות קטנים", הן רק דוגמה למגוון הרחב של צורות ועיטורים המופיעים על חנוכיות בתרבות היהודית בכלל ובתרבות היהודית-איטלקית בפרט. ביניהן נמצא כמה דוגמאות מפתיעות במיוחד. אנו מזמינים אתכם לגלות מדוע קבעו שעון בגוף חנוכייה אחת, ומדוע עיצבו חנוכייה אחרת בדמות בית העיריה של פירנצה, ואיך כל זה קשור לירושלים?

אוצר: דניאל ניב | ע. אוצר ועיצוב גרפי: שיפי רטהאוס 

IMG_0756.jpg
bottom of page